Epigenetica

Genetica is de wetenschap naar de erfelijke informatie die ligt opgeslagen in het DNA.

Epigenetica onderzoekt of een gen actief is, of dat het desbetreffende gen is uitgeschakeld. We noemen dat genexpressie. Genexpressie wordt beïnvloed door omgevingsfactoren, waaronder leefstijl. De epigenetica is het wetenschappelijk vakgebied binnen de genetica dat de uitwerking van genen op de ontwikkeling van een organisme bestudeert. Praktisch vertaald betekent dit dat factoren als voeding, beweging, slapen, stress, etc. effect kunnen hebben op het aan- en uitzetten van onze genen.

We nemen samen met u uw voedingspatroon door. Daarnaast is het van belang voldoende water te drinken. Ook de juiste manier van bewegen is belangrijk; overvraagt u het lichaam door intensief te sporten of beweegt u juist te weinig? Om te kunnen herstellen is een goede nachtrust noodzakelijk. Slaapt u goed in en door? Verder inventariseren wij wat uw stressoren zijn, hoe u hier beter of anders mee om kunt gaan en of er voldoende ontspanning is.

Als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut richten we ons onder andere op het in kaart brengen en aanpassen van uw omgevingsfactoren,  waardoor u kunt herstellen, u zich vitaler gaat voelen en  met het oog op de toekomst een grotere kans hebt op een gezondere oude dag!