Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut praktijk Scala

Anke Bijma

In 1991 gestart met de Inservice-opleiding tot A-verpleegkundige. Na de diplomering tot 2001 werkzaam geweest als verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen. In 2004 in dienst gekomen bij Praktijk Luijendijk in Ternaard/ Tijnje. Hier begonnen als assistente en daarnaast werkzaam als therapeut onder supervisie van een arts.

In de afgelopen vijftien jaar vele cursusdagen, seminars en opleidingen gevolgd met het oog op de complementaire geneeskunde.

Met betrekking tot de electro-acupunctuur het seminar “Die bioenergetischen Testverfahren” (Faculty of bioenergetic medicine Martin Keymer Duitsland) en het seminar “Erfolgreich therapieren” van Viola en Gregor Will (Instituut V.Will) bij gewoond.

Verder op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde cursusdagen gevolgd van onder andere Orthica, Nutriphyt, Ortholon, RP Sanitas Humanus en VitOrtho.

Bij onderstaande opleidingsdagen stonden onder andere de epigenetische factoren van een ziektebeeld centraal:

  • Evocircadian Code (Leo v.d. Zijde)
  • Schildklierafwijkingen (dr. H.W. Kerkhof)
  • Masterclass SIBO ( Marijke de Waal-Malefijt/ SOHF)
  • Verschillende symposia van Logic of Nature waaronder Link tussen darm- en luchtwegen, Hormonale stoornissen en overgang, Toxines en detoxificatie en Neurologische degeneratie. (Gabriel Devriendt)
  • Praktijktraining Dementie ( Erik Schut/ VitEducatief)

In 2016 /’17 de opleiding Medische Basiskennis en psycho-sociale vaardigheden (Total Health Arnhem) en in 2018 de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (SOHF Hoofddorp) gedaan en afgerond.

Bij ziekte of verlof neemt Tineke de werkzaamheden over.